Afslanken, hoe pak ik dat aan?

Afslanken of afvallen, hoe en waar begin je? Vele mensen weten niet waar ze moeten beginnen als ze willen afslanken. Er zijn ook zoveel verschillende manieren. Daarnaast zijn veel diëten vaak moeilijk vol te houden omdat je heel veel niet mag eten of omdat je de hele tijd een honger gevoel hebt waardoor je het op een gegeven moment niet meer trekt. Met dit artikel hopen we je te overtuigen toch de stap te maken door middel van een leuk en gevarieerd dieet. We zullen je tips geven hoe je kan beginnen en welke afslank methode volgens ons goed werkt. 

Hoe kan ik afslanken?

Je kunt gaan afvallen op vele verschillende manieren. Zo kan je bijvoorbeeld intermittent fasting gaan doen. een manier om dit toe te passen is door alleen te eten tussen 12:00 en 20:00. Hierdoor krijgt je lichaam dus 16 uur geen voeding. Naast dat je hiervan kilo’s afvalt is het ook goed voor je bloedsuikerspiegel en verkleint het de kans op hartziektes. Maar deze methode vindt niet iedereen prettig, want je kan maar in een beperkte periode van de dag gaan eten. Maar er zijn zeker meer aangename manieren om af te vallen. Wij proberen je mee te nemen in de receptenbijbel van Drs. Oscar Helm die afslanken zo aangenaam mogelijk heeft proberen te maken met de recepten die hij heeft ontwikkeld. 

Receptenbijbel

Meer dan 100 gezonde recepten

Heerlijke en gezonde recepten die ook nog eenvoudig zijn te maken. Afvallen was nog nooit zo leuk!
TIP

Leuk afvallen, is dat mogelijk?

Wist je dat Nicolette van Dam samen met bijna 3.000 andere personen de receptenbijbel van Oscar aanbevelen. Als dat geen goede manier is dan weten wij het ook niet meer. Maar wij verwachten niet dat je je zo makkelijk laat overtuigen om deze receptenbijbel aan te schaffen voor het afslanken. Wat is er dan zo leuk aan deze methode? Dit boek heeft recepten ontwikkeld die niet duur zijn, zeer smaakvol zijn en stimuleren een snelle vetverbranding. Veel mensen haken op een gegeven moment af als ze aan het afvallen zijn. Vaak komt dit doordat de recepten te eentonig, niet smaakvol of omdat het te duur wordt. De Receptenbiibel bevat 100 recepten, waardoor je het gehele jaar lekker en gevarieerd kan blijven eten. Hierdoor houd je het afslanken makkelijker vol en heb je niet het idee dat je ander voedsel mist. En er zijn nog meer voordelen naast het hebben van een dunnere buik, namelijk:

 • Een gladde huid
 • Een gezonde en energieke uitstraling (Je zult merken dat je echt een stuk meer energie hebt wanneer je gezond eet)
 • En niet te vergeten; Je hebt een gevoel van trots

En deze voordelen zijn minstens net zo belangrijk als alleen die strakke buik. Door de recepten uit de Receptenbijbel is dit zeker mogelijk. 

Kan ik hierdoor snel afvallen? 

De meeste mensen willen snel resultaten zien tijdens het afvallen. Lukt dat niet, dan zijn ze teleurgesteld en vallen ze terug in oude patronen. Afvallen is een lang proces, die kilo’s zijn er namelijk ook niet in 1 week bij gekomen. Die kilo’s hebben zich vaak ook in jaren opgestapeld. Maar als je je eetpatroon kan aanpassen met gezonde voeding, dan vliegen de kilo’s er in het begin af. Dus in het begin ga je zeker snel afvallen. Zo zijn er gebruikers die aangeven dat ze in de eerste twee weken al 4 kilo kwijt zijn. Daarnaast geven veel mensen aan dat ze door deze recepten hun dieet eindelijk kunnen volhouden. Het gaat bij het afvallen niet om snelheid, het gaat om volhouden! Ben je op het gewenste gewicht? Val dan niet direct terug in oude gewoontes. Maar zoek een mooie balans, want natuurlijk is het ook wel eens lekker om een kroketje of een frietje te eten. En dat moet je ook zeker doen, want wie wil dat nu niet? Maar belangrijk is om eerst een gezonde leefstijl aan te nemen, voordat je af en toe weer naar de vette hap grijpt. 

Leuk afvallen 

Wat kan je verwachten van de afslank receptenbijbel?

 • Je krijgt een duidelijke uitleg waarom deze methode juis wel goed werkt en andere diëten vaak mislukken
 • Meer dan 100 heerlijke en simpele recepten voor het hele gezin
 • Het boek heeft onder andere de categorieën kip, vis, vegetarisch, dessert, dressings en sauzen en nog meer. 
 • Tips voor om slank te blijven en een gezonde levensstijl aan te nemen
 • Tijdbesparende tips voor weekmenu’s en boodschappen tips
 • Vervangende producten bij veel voorkomende allergieën 
 • De 4 pilaren om wekelijks kilo’s kwijt te raken
 • Welke voedingsmiddelen je juist moeten laten staan om af te vallen
 • En nog veel meer interessante informatie die je helpen tijdens het afvallen

Tips voor tijdens het afvallen

Aan wat voor dieet je ook gaat beginnen, afvallen begint bij jezelf! Als je er zelf niet voor de volle 100% voor gaat dan gaat het ook niet lukken. Belangrijk is, doe het niet alleen. Laat je omgeving weten dat je graag wil afvallen. Als ze het beste met je voor hebben zullen ze je helpen en ervoor zorgen dat je toch niet dat ene drankje gaat drinken of even dat ene taartje gaat eten. Onderstaand nog meer tips  die je kunnen helpen bij het afvallen:

 • Zet op papier wat je doel is en waarom je het doet. Zorg ervoor dat je dit ergens ophangt waardoor je het regelmatig ziet.
 • Visualiseer je doel. Visualisatie helpt je gemotiveerd te houden tot je einddoel!
 • Vier successen. Is je doel 20 kilo afvallen? stel dan tussendoelen, zoals 5 kilo, 10 kilo en 15 kilo. Bij deze maaltijden mag je jezelf zeker even verwennen met een cheat meal. 
 • Ga niet te vaak op de weegschaal staan. Kies bijvoorbeeld in moment per week uit om er even op te gaan staan. 
 • Focus je op het veranderen van oude/slechte gewoontes. Anders val je na het behalen weer terug in je oude patroon en ben je weer terug bij af.

Heb jij besloten om te gaan afslanken? Good for you! Welke methode van afvallen je ook zal gaan toepassen. Wij wensen je enorm veel succes en gezondheid! Bevalt dit boek niet? Dan kan je binnen 60 dagen je geld terug vragen.