Tips voor het krijgen van meer zelfvertrouwen

Denk jij dat de mensen om je heen zelfverzekerd zijn? Dan heb je het mis. Ieder mens heeft zijn onzekerheden. Wil je weten wat hun geheim is om meer zelfvertrouwen te krijgen? Lees dan snel verder. Het belangrijkste aspect is geloven in jezelf, een bepaalde zekerheid die je met jezelf meedraagt. 

Onthoud vooral goed dat iedereen twijfels heeft, het gaat erom hoe je met die twijfels omgaat. Door zelfvertrouwen te krijgen zijn niet al je problemen direct weggevaagd. Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Accepteer dat je een slechte dag heb, je mag je af en toe best wel eens vervelend voelen. Wil je hier graag hulp bij krijgen? Volg dan bijvoorbeeld de online cursus van Frank de Moei. Hij helpt jou om de beste versie van jezelf te worden.

meer zelfvertrouwen krijgen

Frank de Moei heeft al 15.000 cursisten geholpen met hun zelfvertrouwen

✅ Een 12 weken durend programma
✅ 3 extra E-boeken over zelfvertrouwen
✅ Meer dan 15.000 mensen gingen je al voor
✅ Je krijgt 30 dagen garantie
Pro tip!

Waarom is zelfvertrouwen belangrijk?

Zelfvertrouwen kan een belangrijke rol in je leven spelen en als je het onder de knie hebt maakt het je leven ook een stuk leuker. Soms kan het van cruciaal belang zijn. Of een plan slaagt of niet slaagt heeft vaak te maken wanneer je het zelf moeilijk hebt en de buitenwereld veel twijfels heeft. Op die momenten is het enorm belangrijk om in jezelf te vertrouwen en je aan het plan te houden. Hoe moeilijk het ook is, op zulke momenten moet je positief blijven en in jezelf blijven geloven. De voldoening die je er uiteindelijk uit haalt is niet te beschrijven.

Het hebben van meer zelfvertrouwen is belangrijk binnen en buiten je werk. Je kan daardoor bijvoorbeeld collega’s of klanten beter overtuigen om jouw plan te volgen. In je persoonlijke leven helpt het bij het opbouwen van vriendschappen en het aantrekken van een partner. Het helpt je bij je persoonlijke groei als mens. 

De 3 principes van zelfvertrouwen volgens Tony Robbins

Wil jij meer zelfvertrouwen krijgen? Dan moet je het ook echt zelf willen en bereid zijn om jezelf en de manier hoe je denkt te veranderen. De manier waarop jij denk is bepalend voor je humeur, hoe je je voelt en hoe je op bepaalde situaties reageert. Het mooie is dat je dit kan veranderen. Tony Robbins benoemd  3 principes waar je op moet letten wanneer je zelfvertrouwen wil uitstralen. 

  1. Lichaamstaal: de manier waarop je staat, zit, praat en je handen gebruikt zegt enorm veel of je zelfverzekerd denkt en overkomt.
  2. Denk positief: wanneer je ergens mee aan de slag gaat denk je al snel aan de dingen die fout kunnen gaan waardoor je focus verkeerd is. Denk positief en richt je op de dingen die goed gaan. Als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven denk dan ik ga die presentatie ‘’ownen’’ en maak je niet druk over alle dingen die fout kunnen gaan tijdens een presentatie. 
  3. Een mindset om te willen groeien: zelfvertrouwen krijg je niet in 1 dag. Je moet bereid zijn om fouten te maken. Want zonder die fouten leer je niet en schiet je niks op. Door op de heenweg al te accepteren dat je fouten gaat maken en wetende dat je daarvan gaat leren helpt enorm bij het verbeteren van je zelfvertrouwen.

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Het belangrijkste voor het krijgen van meer zelfvertrouwen is door boven je emoties te kunnen staan. Om dit te kunnen moet je je manier van denken gaan veranderen en ervoor kiezen om zelfverzekerd te zijn. Dit is zeker niet eenvoudig, maar als je het stap voor stap aanpakt zeker voor iedereen goed te doen. De bekende spreker Tony Robbins heeft ook nog een aantal tips die je kan toepassen om meer zelfverzekerd te zijn. 

Accepteer jezelf zoals je bent

Een van de belangrijkste dingen om meer zelfvertrouwen te krijgen is om van jezelf te leren houden. Om echt zelfverzekerd te zijn moet je zelfs een beetje verliefd zijn op jezelf. Accepteer zoals jezelf bent, het is niet nodig om perfect te zijn. Focus je op de dingen die je wel leuk vindt van jezelf en geniet ervan. 

Bepaald wat jouw grootste menselijke behoefte is. 

Een belangrijke stap bij het krijgen van zelfvertrouwen is om er achter te komen wat jouw grootste behoefte is in het leven. Ieder mens heeft een 6 tal behoefte. Alleen is het aan jou om te bepalen welke van deze zes behoeftes het belangrijkste is voor jou. Het gaat hierbij om de behoefteS:

  • Zekerheid
  • Betekenis
  • Variatie
  • Liefde/verbinding
  • Groei
  • Een toegevoegde waarde zij

Oefen dankbaarheid

Het tonen van dankbaarheid helpt je om gelukkig te zijn in het leven. Als je oprecht dankbaarheid kan tonen verdwijnt de angst. Probeer iedere dag even stil te staan bij de momenten waarvoor je dankbaar bent. Dat kan bijvoorbeeld dat je een fijne baan hebt, maar ook omdat je lekker een rondje hebt kunnen hardlopen of gewoon een rondje hebt kunnen wandelen. Leer dankbaar te zijn voor de dingen die je wel hebt en focus je niet op de dingen die je niet kan doen. 

Verander je lichaamshouding

Je lichaamshouding veranderen is misschien wel de snelste manier om in ieder geval zelfvertrouwen uit te stralen. En hoe meer je het uitstraalt, hoe meer je er ook zelf in gaat geloven. Enkele tips zijn, sta recht op met je birst voorruit, geef een stevige handdruk. Het klinkt heel cliché, maar het werkt echt zo. Waar je lichaam gaat, volgt je geest.  

Het belangrijkste is dat je echt zelf wil veranderen en daar aan wil werken. Ga met deze tips aan de slag of als je meer houvast wil kan beveel ik je aan om de online cursus van Frank de Moei te volgen.

meer zelfvertrouwen krijgen

Frank de Moei heeft al 15.000 cursisten geholpen met hun zelfvertrouwen

✅ Een 12 weken durend programma
✅ 3 extra E-boeken over zelfvertrouwen
✅ Meer dan 15.000 mensen gingen je al voor
✅ Je krijgt 30 dagen garantie
Pro tip!