Tuinmeubels zelf maken

Een groot probleem bij kwalitatief goede tuinmeubelen zijn vaak de prijs. Daarom kiezen er veel om de tuinmeubel zelf te maken, want de goedkope tuinmeubels zijn vaak van slechte kwaliteit en kunnen na een paar jaar alweer weggegooid worden. Mocht je dus een beetje handig zijn dan kan je als je tijd hebt ook lekker zelf de meubels voor in de tuin in elkaar zetten. Of je kan natuurlijk iemand die je kent vragen om een tuinbank of tuinstoel voor je te maken. 

Het is niet makkelijk om uit het niks een tuinmeubel zoals een tuinstoel, tuintafel of tuinbank te maken met je eigen handen. Het is hiervoor erg handig om een aantal bouwtekeningen te gebruiken bij het maken van de tuinmeubelen. Wij raden hiervoor Fred’s bouwtekeningen aan. Zijn programma bevat meer dan 10.000 bouwtekeningen, waaronder diverse tuinmeubelen. Benieuwd welke tuinmeubelen je allemaal uit het programma van Fred kan halen? Lees dan snel verder.   

Tuinstoel

Een tuinstoel zelf maken kan al vrij eenvoudig. Je bijvoorbeeld een pallet stoel heel eenvoudig kunnen maken. Leg er wat kussens in en je hebt al een heerlijke stoel waar je in de zomer heerlijk in kan zitten. Wil je toch wat stijlvollere stoelen ga dan op zoek naar de juiste bouwtekeningen en je kan al in een middag tijd een stoel in elkaar zetten. Mocht je een eenvoudige tuinstoel willen maken dan zou je hiervoor op de website steigerhout-bouwtekeningen.nl/tuinstoel/ kunnen kijken. Hierop staat een eenvoudige tuinstoel van stijgerhout die je met een beetje handigheid in vier uurtjes in elkaar hebt zitten. Mocht je wat meer keuze willen of kwalitatief een beter tuinstoel in elkaar willen maken dan is het aan te raden om tussen de tuinstoelen van Fred’s bouwtekeningen te gaan kijken. 

Buitenkeuken bouwen

Freds Bouwtekeningen

meer dan 10.000 verschillende bouwtekeningen en bouwplannen. Freds Bouwtekeningen is de eerste stap naar jouw eigen bouwproject!
Aanbieding

 

Tuinbank of loungeset 

Ook een loungeset of tuinbank is heel goed zelf te maken. Bedenk van te voren goed wat voor loungeset je wilt gaan maken en hoeveel hout je daarvoor nodig zal hebben. Een tip is om hiervoor stijgerhout te gebruiken. Dit is goedkoper dan andere houtsoorten, maar wel van goede kwaliteit voor get maken van een loungeset of tuinbank. Wil je ook weten welk gereedschap je waar het beste kan aanschaffen? Kijk dan op de website van Fred’s bouwtekeningen. Bedenk vooraf ook goed waar je de loungeset gaat plaatsen. Komt het onder afdak te staan, of niet? Zo niet, zorg er dan voor dat je extra aandacht besteed aan nabewerking van het hout. En koop eventueel een hoes die je in de herfst en wintermaanden over de loungeset kan leggen. Op deze manier bescherm je het hout beter en gaat je loungeset langer mee. 

Daarnaast is het ook van belang om een goede bouwtekening hebt zodat je gaandeweg het proces niet tegen problemen aan te lopen. Wanneer je de de loungeset in elkaar hebt is het van belang om het hout te beschermen tegen vocht. Dit kan je doen door het te lakken met tuinbeits. Geef het eventueel nog een leuk kleurtje, koop wat lekkere kussens en je loungeset is klaar voor gebruik.  

Benieuwd hoe je zelf een tuinbank kan maken? Lees hier hoe je zelf een tuinbank kan maken.

Buitenkeuken

Een buitenkeuken is toch wel de droom van iedere kookliefhebber. Mocht je de ruimte hebben dan is het zeker mogelijk om dit zelf te realiseren, mocht je een beetje handig zijn. Ben jezelf niet heel handig dan kan je altijd iemand vragen die dat wel is. De populariteit van buitenkeukens is de afgelopen jaren enorm gestegen. En kan daarom zeker niet ontbreken als tuinmeubel in jouw tuin. Wel is het van belang om de juiste bouwtekening te kiezen, maar daarna kan je zo aan de slag. Wil je zelf aan de slag gaan met het maken van een buitenkeuken? Neem dan de volgende stappen:

 1. Bepaal de afmeting en en kies een mooi ontwerp
 2. Sla het benodigde materiaal in
 3. Begin met het opbouwen van het frame
 4. Ga vervolgens aan de slag met het omhulsel van het frame
 5. Zorg voor een nette afwerking
 6. Bouw de apparatuur in die jij wil hebben in je buitenkeuken
 7. En nu kan je lekker gaan koken in je eigen buitenkeuken.

Wil je meer weten hoe je dit kan realiseren? Lees dan ons artikel over het bouwen van een eigen buitenkeuken.

Tuinmeubels maken

Veranda

Als je een veranda wil aanschaffen dan zou je een standaard bouwpakket kunnen kopen. Maar deze zijn vaak net niet je smaak en het is toch veel leuker als je je eigen veranda helemaal naar wens kan maken? Een veranda moet je niet onderschatten. Het kan namelijk een enorm mooie toevoeging zijn aan je bestaande woning. Doe je het niet op de juiste manier of in de juiste stijl. Dan kan het al snel heel lelijk ogen. Denk van te voren dus goed na wat voor veranda er bij jouw huis past. In het programma van Fred’s bouwtekeningen vind je enorm veel bouwtekeningen van mooie en stijlvolle veranda’s voor ieder type huis. Mocht je nog niet exact weten wat je wil, houd dan in ieder geval rekening met de volgende zaken: 

 • Hoe groot wil je de overkapping hebben?
 • Welk materiaal wil je gaan gebruiken?
 • Ga je voor een houten, glazen of polycarbonaat platen als dak. 
 • Wil je dichte wanden of open wanden? 

Ben jij gek op het maken van klussen, dan raden we je zeker aan om je eigen tuinmeubels te gaan maken. Met de hulp van Fred’s bouwtekeningen zet je alles wat je wil maken een stuk eenvoudiger in elkaar dan wanneer je het helemaal zelf moet gaan uitzoeken.