Affiliate Marketing Cursus: de beginnersgids

Affiliate Marketing: het is iets wat veel mensen tegenkomen als ze op zoek zijn naar een extra zakcentje. Affiliate marketing wordt tegenwoordig gezien als een zeer populaire manier voor een passief inkomen. Veel mensen proberen een affiliate marketing cursus en zien al gauw de voordelen in van deze manier van ondernemen. 

Dit artikel geeft een eerlijk oordeel over affiliate marketing en affiliate marketing cursussen. Wij willen graag antwoord geven op de vraag of affiliate marketing daadwerkelijk een manier is om makkelijk geld te verdienen, of dat het toch wel wat meer voeten in de aarde heeft. 

Inhoudsopgave

Affiliate Marketing Cursus

Affiliate Marketing Revolutie

✅Verdien een online zakcentje
✅ Volg het op eigen tempo
✅ Hulp bij het vinden van de juiste niche
✅ Voor zowel beginners als gevorderden
Pro tip!

Wat is affiliate marketing eigenlijk?

De afgelopen tijd is er steeds meer aandacht gekomen voor affiliate marketing. Affiliate marketing betekent dat je producten of diensten van andere partijen op jouw (media)kanaal promoot, en een commissie krijgt als iemand ook echt een aankoop doet die via jouw kanaal tot stand is gekomen.

Doorgaans is dit kanaal een website, maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld deze producten of diensten te promoten via social media. Op deze website bespreken we echter affiliate marketing via een website, omdat dit de meest gebruikte manier is. 

Maar hoe werkt affiliate marketing via een website precies?

Affiliate marketing wordt op websites op verschillende manieren toegepast. De twee meest gangbare vormen van affiliate marketing op websites zijn informatieve websites en review websites

Informatieve websites

Dit zijn vaak grote kennisbanken over een bepaald onderwerp. Deze informatieve websites staan vol met alle informatie over een bepaalde niche. Een niche is een kleine submarkt van een veel grotere markt. 

Voorbeeld: planten is geen niche, maar bonsai boompjes is wel een niche. Een informatieve affiliate marketing website bestaat bijvoorbeeld uit alle informatie over bonsai boompjes.

Het grote voordeel van dit soort informatie affiliate marketing websites is dat je een doelgroep aanspreekt die passie heeft voor het onderwerp. Hierdoor zijn ze eerder geneigd een aankoop te doen op jouw website.

Natuurlijk is er ook een nadeel. Het grootste nadeel is dat je gebonden bent aan je niche. Het heeft immers geen zin om over bananenplanten te schrijven op jouw informatieve affiliate marketing website over bonsai boompjes. 

Review websites

Een andere veelgebruikte toepassing van affiliate marketing zijn review websites. Dit zijn websites waar testverslagen worden geschreven over bepaalde producten. Vaak zijn dit ook niche websites, maar het kunnen ook algemenere websites zijn. Je kunt bijvoorbeeld een review website voor het onderwerp fietsen hebben, maar ook een review website over elektrische fietsen.

Het voordeel van review websites is dat je testverslagen kan schrijven over zeer specifieke producten van bepaalde merken. Als je vervolgens met deze testverslagen hoog scoort in de zoekmachine, spreek je ook weer een doelgroep aan het een hele hoge aankoopintentie. Immers, mensen die specifiek op zoek zijn naar een elektrische fiets van het merk VanMoof S3 Ebike Unisex, zijn op zoek naar een specifiek model. Ze hebben zich al verdiept in het onderwerp en zijn kennelijk tot het punt gekomen dat ze dit model interessant vinden. 

Voor jou nu zaak om ze met jouw review website over de streep te trekken, met een goed verslag en met een link naar jouw affiliate partner!

Hoe sluit ik mijzelf aan bij zo’n affiliate programma?

Natuurlijk vraag je jezelf af: hoe kan ik mij dan aansluiten bij zo’n affiliate programma? Gelukkig zijn daar heel voor partijen voor. Maar ze stellen ook een aantal voorwaarden.

Daarvan is de belangrijkste voorwaarde dat jouw website af is. Dat betekent dat jij eerst tijd (en een beetje geld) moet investeren in jouw website voordat je kan beginnen met het promoten van producten. Het partnerprogramma van Bol.com accepteert bijvoorbeeld doorgaans geen ‘lege’ websites. 

Als je jouw website eenmaal draait kan je je aansluiten bij (één van de) vele programma’s die het internet rijk is. De volgende programma’s bieden affiliate programma’s aan voor diverse websites:

Het aanbod aan partijen verschilt per affiliate programma. In veel gevallen zijn de diverse bedrijven bij één van de affiliate programma’s aangesloten. 

Hoewel het niet verstandig is om je direct aan te melden bij een affiliate programma, is het wel raadzaam om alvast uit te zoeken bij welke affiliate programma’s je moet zijn om de door jou gekozen organisaties te promoten. 

Hoe vind ik een onderwerp voor mijn affiliate website?

De nummer 1 vraag van beginnende affiliate marketeers is vaak: over welk onderwerp ga ik schrijven? Het is een belangrijke vraag, want het bepaalt grotendeels je succes!

Een aantal tips bij het bepalen van je website onderwerp:

  • Zorg voor een onderwerp waar je zelf passie voor hebt. Je zult op lange termijn merken dat je dan makkelijker schrijft over het onderwerp.
  • Maak de keus: ga ik voor een heel specifiek onderwerp (ook wel niche genoemd) of kies ik voor een breder onderwerp? Beide hebben voordelen. Met een niche bereik je vaak een betrokken en koopgerichte doelgroep. Terwijl een breed onderwerp jou vrijheid geeft.
  • Kijk naar de concurrentie. Als er al drie websites zijn over robot grasmaaiers, kan je beter een ander onderwerp kiezen.

Ik heb een onderwerp gevonden, hoe nu verder?

Heb je een geschikt onderwerp gevonden? Dan wordt het tijd om jouw affiliate website te realiseren. Hiervoor is het belangrijk dat jij een domeinnaam en een hostingpakket aanschaft. In de cursus affiliate marketing revolutie wordt hier uitgebreid op ingegaan.

Ongeveer 90% van de affiliate marketeers maakt gebruik van de WordPress software. Dit is blog-software waarmee je relatief eenvoudig een website kan bouwen. Wil jij alles weten over het ontwikkelen van een WordPress website? De affiliate revolutie cursus behandelt dit uitgebreid.

Affiliate Marketing Cursus

Affiliate Marketing Revolutie

✅Verdien een online zakcentje
✅ Volg het op eigen tempo
✅ Hulp bij het vinden van de juiste niche
✅ Voor zowel beginners als gevorderden
Pro tip!

Affiliate Marketing Revolutie Review

Je zult wel merken dat ik erg enthousiast ben over de Affiliate Marketing Revolutie cursus. Maar waarom zou je er wel (of juist niet) voor moeten kiezen?

Het grote voordeel is dat je een duidelijke uitleg krijgt waarmee je gewoon ontzettend snel aan de slag kan. Je ontwikkelt je binnen no-time tot affiliate marketeer en je krijgt bruikbare tips voor het vinden van een niche.

Een ander voordeel is dat je leert hoe je een domeinnaam en hosting registreert en hier vervolgens een WordPress website op bouwt. Ben je hier niet mee bekend mee? Dan biedt deze cursus ook uitkomst.

Ben je al op de hoogte van affiliate marketing programma’s en weet je eigenlijk alles al van affiliate marketing? Dan zal deze cursus je niet verder helpen. Natuurlijk, het is altijd goed om de basis weer door te nemen. Echter, dan kan deze cursus wat duur zijn.

Affiliate marketing: doen of niet?

Wij vinden affiliate marketing ontzettend leuk en interessant. Het is een mooie manier om een extra inkomen te genereren, al kost het natuurlijk wel tijd. Besef wel dat het vraagt om veel content, dus je moet schrijven wel leuk vinden.